Over Ons

Hond&Salon hecht de grootste aandacht aan het welzijn van uw viervoeter en werkt volgens strikt aangewezen methoden en technieken die voor ieder ras uniek zijn. Hiervoor worden regelmatig cursussen gevolgd, ook in het buitenland. Het hoofddoel op het einde van elke sessie is een verantwoorde verwennerij met een gelukkige viervoeter en een gelukkig baasje.

4d6b11e18291cd88c55e6de5bcf4024b674fb60e
Peeping Dog

Biografie

image-2.png
Hilde Van de Wiele

Zaakvoerder Hond&Salon

Eind jaren tachtig was ik enorm gecharmeerd door de Yorkshire Terriër, ik had er zelf een paar in huis en wou leren hoe ik zelf de vacht in goede conditie kon houden. Zo gezegd, zo gedaan en ik ging een tweejarige opleiding honden trimmen volgen in de toenmalige IMOV in Afsnee bij Gent.

Het was natuurlijk een beetje naïef om te denken dat ik na een paar lessen het wel allemaal zou weten. Eerst kregen we kilo’s papier te vreten, theorie, dierenarts, maanden bezig, nog geen hond van dicht bij gezien. Maar toen werd het leuk. We mochten in onze kennissenkring honden ‘werven’ die we dan mochten meebrengen om de theorie in de praktijk om te zetten.

Ik vond dat aspect onmiddellijk heel erg leuk, en ook de theorie die vooraf ging kreeg nu betekenis. Er zijn zo veel verschillende honden, met zo veel verschillende vachten.

Om één of andere magische reden waren honden op mijn tafel altijd wel behandelbaar. De honden hadden respect voor Hilde en Hilde had respect voor de honden. Hondenvachten werden behandeld, de honden niet mishandeld. En dat is steeds het motto gebleven.

Na  2 jaar zwoegen had ik mijn diploma en dat resulteerde in de goed lopend hondensalon KIKI met winkel in Overmere (Oost-Vlaanderen).  Er kwamen veel West Highland White terriërs, deels in de flow van de Cesar publiciteit. Maar ook andere rassen als Yorkshire, poedel, Maltezer, Shih Tzu …. werden warm ontvangen. In 2001, na 15 jaar KIKI, verhuisde ik privé en stopte met het hondensalon.

Toen kwam Ness, een West Higland White terriër, in mijn leven. Door intensief met haar bezig te zijn kwam ook de ‘goesting’ terug om aan vachtverzorging te gaan doen. Ondertussen kwam daar een Schotse terrër bij, Pride. Ik blijf bijscholen om mijn kennis op te frissen, op de hoogte te blijven van trends, met materiaal te werken dat optimaal is voor hondje en kapper. ‘HOND&SALON’ is  bij mij aan huis op de grens van Antwerpen, Brasschaat, Schoten en Merksem.