Werkwijze

Het is bijzonder als u naast een goed opgevoede hond, ook nog met een mooi verzorgde hond op pad kan. Misschien wel interessant om op kamles te komen. Daarin leg ik uit hoe u vanaf dag één leert om het hondje vrij van knoopjes in de vacht te houden en de oogjes proper te maken.  Dit duurt een half uurtje (of eventueel langer indien nodig), ik heb geen winkel, mijn motief is dus niet om klanten producten te verkopen.

Als je van een motief zou kunnen spreken……. het is voor mij veel fijner om goed gekamde hondjes binnen te krijgen, en voor u voordeliger.

Als uw hond binnen komt voor een professionele vachtverzorging wordt hij/zij eerst uitgebreid geborsteld en gekamd, dan merk ik ook wel eens problemen op zoals een  teek, een wondje…… deze worden besproken als u uw hond terug ophaalt.

Nageltjes worden geknipt en gevijld indien nodig, oortjes proper gemaakt.

De verdere behandeling hangt af van de vacht van de hond. Ruwharige honden worden eerst netjes getrimd en in model gezet waarbij de standaard zo veel mogelijk wordt gerespecteerd.

De honden worden gewassen waar mogelijk met biologische shampoo, gedroogd, geknipt en afgewerkt.

Ontklitten kan ook maar enkel indien dat nog een haalbare kaart is. Als het om welke reden dan ook uit de hand is gelopen zal uw hond niet mishandeld worden maar wordt de vacht eerst kort gezet om hem daarna weer op een goede manier te laten groeien.

Ik werk uitsluitend op afspraak. Zo hoeven honden die elkaar niet kennen niet in eenzelfde ruimte te verblijven of elkaar te kruisen.

Mijn salon hecht aan een goede hygiëne.  Na elke hondje wordt het salon en het gebruikte materiaal hygiënisch gereinigd, waar mogelijk met biologische producten.

U kan online boeken, maar uiteraard help ik U graag verder aan de telefoon als u een hond heeft die niet op de lijst staat, bijkomende vragen wil stellen of wil overleggen.